Mindfulness utan flum

När sjukskrivningarna ökar dramatiskt krävs nya grepp på arbetsmarknaden.
Allt fler experter menar nu att framtidens ledarskap bygger på inre välmående – ett område där flummiga begrepp bytts ut mot evidensbaserad forskning.

Varför mår vi så dåligt i dag trots att vi har det mycket bättre? Med den frågan som utgångspunkt har Sime, tillsammans med stiftelsen Ekskäret, skapat ett nytt eventkoncept. På Sime Consciousness, som hålls nästa vecka i Stockholm, kommer ett tjugotal föreläsare, allt från forskare till psykologer och författare, att medverka. Begrepp som jagutveckling, värderingar och mindfulness står i centrum.

”Vi tror att ledare som är bra på att prata med sig själva är bra på att prata med andra och utveckla dem. Det leder i sin tur till starkare organisationer och i förlängningen ett bättre samhälle och där vill vi vara med och påverka. Det krävs en ny typ av ledare och bolag, där vägen till framgång startar hos dem själva”, säger Ola Ahlvarsson, en av grundarna till Sime.

Han ser eventet som något utav ett experiment med tanke på att Simes konferenser brukar kretsa kring ny teknologi. Biljettpriset är baserat på ett så kallat ”trust price”, vilket innebär att besökaren betalar det de tycker att hen har råd med. I vanliga fall kostar en biljett till Sime mellan 10 000 till 12 000 kronor.

”Vi litar på att alla gör en mogen bedömning av vad de tycker att det är värt. Vi kanske tjänar mindre pengar detta år, men mer nästa. Det här är lite av ett experiment från vår sida, men det finns ett otroligt stort intresse märker vi”, säger Ola Ahlvarsson.

Läs mer