Mindre stress och bättre flyt med mindfulness

Med regelbunden mindfulnessträning lyckades Ikea of Sweden höja medarbetarnas produktivitet och samtidigt minska deras stress. Dessutom kan träningen komma att bli en viktig konkurrensmässig fördel.

Har du någon gång funderat på att börja träna mindfulness regelbundet? Då vet du kanske också hur svårt det kan vara att hålla fast vid rutinen. Ett företag som har hittat en lösning på detta är Ikea of Sweden i Älmhult. Sedan ett och ett halvt år tillbaka erbjuder företaget, som ansvarar för utveckling av produktsortimentet till Ikea-koncernen, sina medarbetare möjligheten att träna mindfulness på arbetstid en kort stund varje dag.Pär Stenmark, chef för product requirements and compliance, är en av de chefer som har deltagit i projektet och som själv regelbundet tränar mindfulness med sina medarbetare.

”Det började med att hr-avdelningen bjöd in till en inspirationsföreläsning där Martin Ström (författare till Fokus på jobbet) och några andra berättade om mindfulness och projektet ’The potential project’. Efter det kände jag att det här är någonting för oss”, säger han.

Läs mer