”Mindfulness är obligatoriskt för alla våra chefer”

Han har gjort 20 triatlon och byggt ett gym på jobbet. Men nuförtiden går han inte längre upp halv sex och springer någon mil innan frukost. Torbjörn Eriksson, vd på Tenant & Partner och Årets hälsofrämjande chef, är lustdriven, har börjat bygga styrka inifrån och ut – och jobbar med hälsa på fyra fronter.

Den här artikeln är en del i Chefs undersökning om psykisk träning bland chefer.

”Första gången vi mediterade hela gänget var för tio år sedan och mindfulness har vi hållit på med rätt länge. Men först för två, tre år sedan bestämde vi oss för att medveten närvaro skulle vara en del av vår strategi för ett hållbart företagande”, säger Torbjörn Eriksson, vd på Tenant and Partner.

Klockan är halv två på eftermiddagen och Torbjörn Eriksson är nyduschad. På väg ut till mötesrummet i det lilla lusthuset på gården på Norr Mälarstrand i Stockholm passerar en medarbetare i svarta tajts och neonfärgad topp.

”Tisdagar är vår springdag. Då kommer våra löpcoacher, vi har två grupper; ’Run happy’ och ’Run tough’. Jag vill fortfarande vara först uppför backen. Jag kan mycket väl pressa mig så att jag kräks, men min nya syn på hälsa har inneburit att jag inte längre har något behov av att delta i tävlingar. Däremot har jag som tidigare en längtan efter att känna mig stark och stolt i kroppen.”

Läs mer