Så minskar företag som Google stress på jobbet

Egen stresscoach, diskussionsforum och mindfulness-glasögon. Så jobbar företag som Google för att minska medarbetarnas stress på jobbet.

Stressrelaterade sjukdomar ökar som bekant på våra arbetsplatser och sedan 31 mars höjdes kraven på Sveriges chefer att ta tag i psykiska ohälsan på jobbet då nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket började gälla. (Allt om din egen stress, de nya reglerna och hur du lever upp till dem kan du läsa på Chefs specialsajt Stresskolan.)Här är några innovativa exempel från Fast Company på hur tre internationella företag har minskat stressen på sina arbetsplatser.

Appster – forum att prata av sig och lyfta problem.

Äta gratis lunch, pendla gratis till jobbet, få fritidsaktiviteter betalda och kela med en kontorshund. Det är några av förmånerna som anställda på apputvecklingsföretaget Appster har. Men förmånerna i sig kommer inte göra någon lycklig menar Mark McDonald, en av grundarna till företaget.”Det billigaste sättet att förebygga stress är att lyssna på medarbetarna”, säger han till tidningen.Det viktigaste i Appsters stresshantering är att medarbetarna har ett forum där de, anonymt eller öppet, kan berätta om problem de stött på i sitt arbete. Diskussionerna blir till offentliga rapporter en gång i veckan och medarbetarna har också en gång i månaden ett privat möte med sin chef för att diskutera problem, sin karriär och utveckling.