64147093-xnVyE64147094-b6bdZ

Det här är en kurs för dig som söker stillhet, lugn och ro. Som behöver varva ned och ge dig själv tid och utrymme att lyssna inåt. När livet är i ett läge där vardagen behöver pausas, då alla måsten och krav, från dig själv och omvärlden, får lov att vänta, eller kanske utvärderas.

Vad är det egentligen som är så akut, så viktigt att du glömmer bort dig själv?

Veckan i Lendas, med oss,  ger dig det utrymmet. Ger dig möjligheten till att hämta andan och bara vara.

Byn Lendas är belägen mitt på Kretas sydkust, rakt söder om Kretas största stad Heraklion. Den är en mycket gammal boplats och ligger vid stranden i en naturlig hamn mellan två utskjutande klippor. Den ena klippan är påfallande lik ett jättestort lejon vilket också har gett byn dess namn – leontas är det grekiska ordet för lejon.
Arkeologiska fynd har gjorts på platsen, från både förhistorisk och grekisk/romersk tid. I utkanten av byn finns resterna av ett Asklepiostempel (läkekonstens gud). Det rena källvattnet ansågs helande och stärkande och därför anlades en antik kurort i Lendas. Eftersom byn fortfarande får sitt vatten ur denna friska källa är kranvattnet gott och går utmärkt att dricka även för oss nordbor.
Idag består befolkningen av ett 50-tal bofasta personer som huvudsakligen bedriver fiske eller odlar grönsaker. Under sommarhalvåret ökar befolkningen när byns familjer och släktingar från andra byar öppnar tavernor och hyr ut rum.
Byn har plats för ett par hundra gäster. Ingen charterturism finns i eller ens i närheten av Lendas. Inga hus får byggas högre än två våningar och det förekommer mycket lite biltrafik. Vi kommer att bo på ett mindre hotell, i dubbelrum. Frukosten lagar vi själva. Lunch och middag intas med fördel på någon av de lokala tavernorna som erbjuder god grekisk mat.
Tillsammans kommer vi att njuta av den makalösa utsikten som bukten erbjuder. Havet framför våra fötter och höga klippor som omsluter den lilla byn. Schemat för veckan är luftigt, just för att tid till egen reflektion ska rymmas. Vi kommer att göra vandringar åt öster och väster. ”Powerwalks” eller högt tempo slipper du helt, vi vandrar i långsamt tempo och insuper omgivningarna och atmosfären. Under veckan erbjuds du att vara med på pass i lugn och inkännande Yoga och vägleds in i Mindfulness och stresshantering.

14/5 söndag: ankomstdag
15/5 måndag:  morgonpass, tempelvandring, välkomstmiddag
16/5 tisdag: halvdagsvandring, kvällspass
17/5 onsdag: morgonpass, egen tid, kvällsmeditation
18/5 torsdag: lunchpass/föreläsning, kvällspass
19/5 fredag: heldagsvandring
20/5 lördag: morgonpass, egen tid, avskedsmiddag
21/5 söndag: hemresedag

Kursavgift:  8 500 kr, inkluderar boende i dubbelrum, transfer till och från flygplatsen, Mindfulness, yoga och vandringar med guide samt 2 st middagar. (Boende i enkelrum: tillägg med 700:-, på priset)

Flyg bokas själv. I dagsläget finns biljetter från ca 2500 – 4 000 kr.

Bra siter för flygbiljetter:  skyscanner.se, flygstolen.se, resecentrum.se

NÄR: 14-21 Maj 2017
mer information och anmälan på www.lendasoasen.se

Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=5pAOD1ZXadQ

Isse

Isse Magnusson: Aktiv som yogalärare, med ett stort fokus på att finna stillheten och kontakten med ditt inre jag och hur du optimalt positionerar kroppen. Legitimerad inom traditionerna Yin, Vinyasa, Barnoch GravidYoga. Författare till “En liten guide in i Yinyogans värld” och ”En liten guide in i Barnyogans värld”. Ständig utveckling är mottot för Isse, att alltid lyssna inåt och följa hjärtat.

Hon håller Workshops och föreläsningar på Yogastudios och skolor.

www.isse.nu

Marianne_006_Tryck kopia

Marianne Princis: Jobbar med stresshantering och mindfulness och vill hjälpa människor att finna balans i tillvaron – att bli mer medvetet närvarande och på så sätt minska onödig stress. Hon föreläser och har kurser i mindfulness.

Utbildad mindfulnessinstruktör, diplomerad avspännings- och stressterapeut samt diplomerad kostrådgivare.

www.meranu.se